Hvad er kildevand, og hvordan adskiller det sig fra mineralvand?

Vand og velvære

Hvad er kildevand? Både mineralvand og kildevand stammer fra underjordiske kilder, og begge kan spontant dukke op til overfladen eller udvindes med forskellige teknikker såsom sonder, brønde, grøfter eller gallerier.
Den største forskel mellem kildevand og mineralvand er, at sidstnævnte har en fast mineralsammensætning, mens kildevand ikke har det. Begge er imidlertid rene og giver de samme fordele.

Naturligt kildevand: dets vigtigste egenskaber

For at vand anses for at være naturligt kildevand, skal det:
 - Være vand fra underjordiske kilder.
- Udvindes spontant eller udtrukket med tekniske midler.
- Har naturlige rensefunktioner, der gør det drikkeligt.
- Resten af dets væsentlige egenskaber skal være konstant inden for grænserne for naturlige variationer.

De største fordele ved kilde- og mineralvand

De største fordele ved mineral- og kildevand, uanset oprindelse, findes i dets sammensætning.
Selvom der er nogle forskelle afhængigt af kilden, hvor vandet kommer fra, har det en tendens til at være rig på calcium, magnesium, sulfat og jern.
Calcium er vigtigt for at opretholde tilstrækkelig knogletæthed, så at drikke mineralvand styrker dine knogler og forhindrer knoglesygdomme såsom osteoporose.
Magnesium er et mineral, der er ansvarlig for at styrke vores immunforsvar, mens sulfater har meget stærke detoxegenskaber. Jern hjælper med at forhindre aldring og er vigtig for transport af ilt i kroppen.
Ud over disse 4 mineraler kan underjordisk vand også indeholde andre vigtige mineraler såsom natrium, zink, kalium og klorid, som også giver mange sundhedsmæssige fordele.

Andre fordele 

- Kilde eller mineralvand hjælper med at gendanne vores elektrolytbalance. Elektrolytter findes i blod, urin og kropsvæsker. Ved at holde dem afbalanceret opbygges en god blodcirkulation og en sund muskelfunktion.
- Forebygger karies.
- Giver naturlig behandling af ledsmerter og hævelse.
- Bidrager til hjerte-kar-sundhed, dvs. Forebyggelse af hjerte-kar-sygdom.
- Hjælper med at regulere dit kolesterol.
- Forebygger nyresten, da mineralvand indeholder både magnesium og calcium, hvilket hjælper med at reducere calciumoxalat (årsagen til nyresten).
- Det er især fordelagtigt for gravide, da det er vigtigt at bevare væskebalancen i kroppen for at føde en sund baby.
- Det ødelægger også bakterier, der forårsager virus- og bakterieinfektioner, hvilket maksimerer din krops evne til at arbejde og forhindre ernæringsmæssige mangler.

Hos Eden tilbyder vi en række populære kildevandskølere, der bidrager til bedre sundhed - Tjek vores brede og klimavenlige sortiment her.