10 gode grunde til at elske kaffe

Godt kaffe

Den internationale kaffedag fandt sted den 1. oktober, men vi bliver ved med at fejre kaffe i hele oktober. For at fejre kaffedagen har vi samlet 10 gode grunde til at elske kaffe.

1. Kaffe er naturligt

Kaffe er et naturligt produkt, som kan drikkes i sin reneste form som en espresso eller en americano. Kaffe er fyldt med antioxidanter og nyttige næringsstoffer, som er gode for din krop. Det omfatter vitaminer som: Vitamin B3, magnesium, vitamin B2, vitamin B5 samt mangan og kalium.

2. Kaffearoma

Enten kan du lide duften af kaffe, eller også kan du ikke, men for en rigtig kaffeelsker findes der ikke noget bedre end duften af nybrygget kaffe.

3. Kaffesmag

Intet slår smagen af en rigtigt kvalitetskaffe enten friskbrygget af hele bønner eller med den intensive smag af en nypresset Espresso.

4. Kaffebarer

Du ser dem overalt, og de har gjort kaffedrikning til en social og afslappende oplevelse.

5. Variationen af bønner

Præcis som druer giver vin hver sin særlige smag, sætter forskellige kaffebønner deres unikke præg på kaffens smag.  Kaffe vokser i mange forskellige lande, og præcis som med druer spiller både det omgivende miljø og jordtypen, som kaffeplanten vokser i, en rolle ift., hvilken smagsprofil kaffebønnen udvikler.

6. Variationen af kaffedrikke

Iskaffe, hurtigkaffe, espresso, cappucino, cortado, machiatto, ingen anden drik har så mange variationer som kaffe! Du kan nyde drikken både kold, varm, frosset og til og med bagt. 

7.  Kaffemærke

Blandt de utallige kaffeproducenter rundt om i verden finder man ofte sin personlige favorit, som man får en vis forkærlighed for.

8. Fleksibilitet

Hvilken anden drik kan du nyde uanset omgivelser - en rygende varm espresso på en snevejrsdag eller en kold frappucino på en varm sommerdag! Man kan ikke andet en elske fleksibiliteten ved kaffe.

9. Kaffe er universel

Hvor du end befinder dig i verden, kan du garanteret få fat i en kop kaffe. Kaffe forbinder mennesker både socialt og på arbejde.

10. Gør underværker for dine planter

Her til sidst vil vi bare lige nævne, at du ved at tilføre jorden kaffegrums kan mindske jordens pH-værdi, hvilket giver dig mere farvestrålende blomster og desuden får snegle og myrer til at holde sig væk!

Relaterede indlæg