Eden Springs støtter græsrodsvidenskab i Tanzania

Eden Spring har støttet folkeskoler i den kaffedyrkende region i Tanzania siden 2013 som en del af sit velgørenhedsarbejde sammen med non-profit-organisationen People Help People-One World
Edens verden

Europas førende leverandør af drikkevarer til arbejdspladen, Eden Springs, har hjulpet med at blæse nyt liv i en tanzaniansk folkeskole, hvilket har ført til, at flere af eleverne er begyndt at have naturvidenskabsfag, og de får bedre karakterer end nogensinde. 

Eden Spring har støttet folkeskoler i den kaffedyrkende region i Tanzania siden 2013 som en del af sit velgørenhedsarbejde sammen med non-profit-organisationen People Help People-One World (PHPOW). Siden det nye laboratorieudstyr ankom i begyndelsen af 2014, har Mangi Sabas-skolen oplevet en stigning på 54 % i elever, som har tilmeldt sig videnskabsfagene. 

Desuden er elevernes eksamensresultater i fysik, kemi og biologi fordoblet, hvor 85 % af eleverne består fysik i 2014 sammenlignet med 32 % i 2013. Samtidig bestod mere end 80 % af eleverne kemi og biologi sammenlignet med lidt over 40 % i 2013. 

Raanan Zilberman, CEO i Eden Springs, sagde: "Resultaterne er opmuntrende, og det viser bare, hvordan forbedringer i læringsfaciliteterne kan øge de akademiske præstationer dramatisk, og senere hen de unge menneskers chance for at finde arbejde, samtidig med at livet også forbedres bredt i samfundet." 

Blandt de lovende studerende på skolen, som drager nytte af programmet, finder vi den kommende læge Prisla (16). Hun siger: "Den støtte, jeg har oplevet fra organisationen, har hjulpet mig til at forbedre mine akademiske præstationer via praktiske laboratorieøvelser og læring. Min uddannelse er vigtig for mig og for fremtiden for hele mit land." 

Forskningen peger på, at investeringer på græsrodsniveau er afgørende for de afrikanske lande ifølge verdensbankens rapport om vidensudvikling, der viser en sammenhæng mellem bedre uddannelse i matematik, naturvidenskab og ingeniørvidenskab og et lands forbedrede økonomi.* 

PHPOW arbejder sammen med det tanzanianske NGO-uddannelsesprogram Community of Secondary Education Support (COSES) for at forbedre uddannelsen i folkeskolen ved at sørge for essentielle undervisningsmaterialer. Mathew Tillya, direktør i COSES, gentager Prislas kommentar og mener, at adgang til undervisningsmaterialer fra firmaer som Eden Springs er vitale for udviklingen i Tanzania: "Vi er overbeviste om, at landets fremtid ligger i hænderne på den kvalitetsuddannelse, der leveres i folkeskolerne. Naturvidenskabs- og teknologifag er vitale for den økonomiske vækst i lande som Tanzania. Alligevel har områdets skoler ikke det nødvendige udstyr, så eleverne kan gennemføre det fulde pensum eller tage eksamenerne. Takket være disse programmer og støtte fra Eden Springs ser fremtiden lysere ud for vores elever." 

Relaterede indlæg