Kvalitetskaffe skaber kvalitet på arbejdspladsen

Godt kaffe

Arbejdsgivere risikerer at miste en tredjedel af potentielle medarbejdere, ved at overse vigtigheden af simple gestus, som eksempelvis at tilbyde varme- eller kolde drikke af høj kvalitet. Dette er blot et af de tankevækkende resultater ved en undersøgelse foretaget af Eden Springs, Europas største distributør af drikkevarer til arbejdspladser.

Undersøgelsen – udført med personer der leder efter nye jobs* - viste at næsten en tredjedel (31%) af potentielle kandidater mente, at det gav et godt intryk af en mulig arbejdsgiver, hvis de tilbød en god kop kaffe eller te. Undersøgelsen viste også at hele 18% slet ikke bliver tilbudt drikkevarer under et interview.

Ydermere viser resultatet, at vigtigheden af kvalitets drikkevarer på arbejdspladsen er langt større end andre personalegoder; eksempelvis svarede kun hhv. 2% og 6% at fri fitness og børnepasning ville have afgørende betydning for deres beslutning om at takke ja til et job. Tilsvarende svarede næsten halvdelen (45%) at adgang til kvalitets drikkevarer på arbejdspladsen var meget vigtigt.

Disse resultater kommer I kølvandet på nyhederne om at virksomheder har haft svært ved at rekruttere kvalificeret arbejdskraft. Ifølge tal fra den Europæiske kommision, er der i Europa en stor mangel på kompetente folk, især med digitale spidskompetencer**.

“På det nyværende arbejdsmarket der er jobsøgers marked, bliver arbejdsgiverne bedømt ud fra flere forskellige faktorer,” siger Raanan Zilberman , CEO for Eden Springs og fortsætter, “særligt I niche brancher der lider under mangel af kompetent arbejdskraft, kan potentielle medarbejdere vælge og vrage mellem arbejdsgivere.”  “Vi mener at det kan være udslagsgivende for potentielle medarbejdere’s valg af arbejdsplads, at arbejdsgiveren tilbyder kvalitets drikkevarer. Arbejdsgivere bør ikke undervurdere vigtigheden af gæstfrihed i dagens konkurrencebetonede arbejdsmarked.”

*Eden Springs’ forskning, Storbritannien, August 2015 
**EC Education & Training Monitor 2014

Relaterede indlæg