10 grunde som vil forbedre dit velvære på din arbejdsplads

Velvære på arbejdspladsen

1. Tag en pause!
Som de fleste mennesker, er du sikkert stillesiddende i det meste af dine arbejdstimer. For at hjælpe med at forebygge stive og ømme muskler, så tag en pause mindst en gang i timen. Gå fx en lille tur hen til vandkøleren.

2. Drik vand!
Kroppen består af mere end 65% vand, så det er vigtigt at drikke vand i løbet af dagen for sikre, at kroppen får tilstrækkelig med væske og sundhed. Selv en minimal nedgang i væskeindtagelse kan negativt påvirke din evne til at koncentrere dig på arbejde.

3. Spis ordentligt!
For at sørge for, at få en god ernæring på arbejde, skal du planlægge forud: undgå automaten og hav en forsyning af sunde snacks på dit skrivebord; pak en sund frokost med hjemmefra; undgå koffein- og sukkerholdige drikkevarer og mind dig selv om, at drikke vand ved, at have en flaske vand eller et glas vand på dit skrivebord.

4. Bevæg dig!
Læger anbefaler minimum 30 minutters fysisk aktivitet hver dag for at få et godt helbred. Hvis 30 minutter lyder al for meget, så husk at det ikke behøver at ske hele tiden for kroppen, for at drage fordel deraf; små inddelinger i løbet af dagen tæller alt sammen med til, at hjælpe med, at sikre de samme positive virkninger.

5. Sid ordentligt!
At sidde ved et skrivebord og arbejde ved et tastatur medfører pres på ryg, nakke og skuldre: for at hjælpe med at forebygge almindelige smerter, tag da et øjeblik til at justere din stol, så den passer mest behageligt til dig, herunder højden på stolen, hvilevinkel til ryggen, støtte af din lænd, og hvile til armene.

6. Hvile dine øjne!

Giv dine øjne tid til at hvile sig ved, at se væk fra dit arbejde og fokuser på en genstand langt væk; luk dine øjne i 5 sekunder ind imellem; og gør en bevidst indsats for at blinke mere for at hjælpe med at forebygge tørre ønje.

7. Organiser dit arbejdssted!
For effektivitet og for at undgå umulige bevægelser, skal dit tastatur og din skærm rettes direkte med front mod dig, og placere ofre brugte ting inden for en armlængde.

8. Stræk!
Tag tiden til at udføre enkle strækøvelser i løbet af dagen, det kan hjælpe med at aflaste muskelspændinger og anspændthed. Det kan også hjælpe til at forøge din fleksibilitet, som kan hjælpe med at reducere risiko for skader.

9. Lys op!
For at se klart uden at overanstrenge dine øjne, har du brug for nok lys til tilstrækkeligt at oplyse dit arbejdssted. Sørg for, at lyskilden ikke forårsager refleksblænding eller skygge på dit arbejde (fx. bør lyskilden komme ind fra venstre side for en højrehåndet person).

10. Lær at tage et hvil!
Enkle afspændingsteknikker såsom kontrolleret vejrtrækning og meditation kan hjælpe dig med, at håndtere din stress og holde dit liv i balance.

Relaterede indlæg