Motion giver dig energi

Regelmæssig motion giver dig mere energi til at komme gennem dagen
Velvære på arbejdspladsen

Med vores hektiske arbejdsliv og personlige forpligtelser er det ofte svært at finde tid til motion. Selv med de bedste hensigter, ryger motion ofte længere ned på prioritetslisten. Det er dog vigtigt at huske på, at din krop ikke er bygget til at sidde ved et skrivebord hele dagen, stå op hele dagen eller at udføre en ensformig opgave i længere tid. Kroppen skal holdes mobil. 

Mangel på motion kan give mange skadelige effekter, både på kortere og længere sigt. På kortere sigt kan det medføre stive og ømme muskler, hovedpine, dårlig koncentration, manglende energi og dårlig søvn. På længere sigt kan det medføre duknakket holdning, ubalance mellem musklerne, hjertesygdomme, knogleskørhed og vægtstigning. 

Det er derfor vigtigt, at vi finder tid til motion i vores ugentlige skema. Det hjælper os med at få det bedste ud af livet i dag og også i de kommende år. Vær opmærksom på din krop i løbet af dagen. Den giver dig advarselstegn, når du skal strække dig: prikken, stivhed, brændende fornemmelse, tunghed, trækninger, følelsesløshed eller stramhed i led eller muskler. Hvis det er vanskeligt at finde tid til regelmæssig motion, hvorfor så ikke bruge pauserne, som du har i løbet af arbejdsdagen? Hvad enten det er frokostpausen eller kaffepausen, så vil enhver fysisk aktivitet resultere i en bedre fungerende tankevirksomhed og krop, for ikke at tale om forbedre din arbejdspræstation, mentale årvågenhed og reducere risikoen for at udvikle alvorlige sygdomme.

Her er nogle ideer til at få dig motiveret til at motionere i løbet af arbejdsdagen:
1.    Gå en tur eller løb i din pause. Tag en ny rute hver dag, så du ikke bliver træt af det eller bed en kollega om at komme med dig, så du kan tale, mens du går.
2.    Drop elevatoren og tag trappen i stedet for! Hvis du mener at der er for mange etager, gi’ elevatoren en pause og tag trappen de resterende etager. Så for du bevæget dig mere i din dagligdag.
3.    Tag trapperne i stedet for elevatoren når det er muligt. Hvis du synes at der er for mange etager, så gå ud af elevatoren et par etager for tidligt, og tag trappen de sidste etager.
4.    Rejs dig op og gå hen for at aflevere en besked til en person på din arbejdsplads, i stedet for at bruge telefonen eller sende en e-mail.
5.    Tilmeld dig et gymnastikhold, yoga, dans, aerobics eller andre kurser i nærheden, enten i frokostpausen eller efter arbejde. Bed en ven om at komme med, så kan I motivere hinanden de dage, hvor du ikke har lyst til at gå.
6.    Hvis din arbejdsplads er afsides beliggende, kan du overveje at bede din chef om at sørge for noget udstyr på stedet, f.eks. et løbebånd eller en motionscykel, som man kan benytte i pauserne.
7.    Hvis du tager offentlige transportmidler til arbejdet, så stå af et par stoppesteder tidligere, eller hvis du kører til arbejdet, så kan du parkere længere væk end nødvendigt og gå det sidste stykke.
Den bedste måde til at sikre at motion ikke ryger ned på bunden af prioritetslisten, er at behandle det, som du ville behandle enhver anden aftale. Sørg for, at du skriver motionsaftalen ned i din kalender, og sørg for kun at annullere aftalen under formildende omstændigheder. Afsæt en del af din arbejdsdag til, at finde tid til fysisk aktivitet og du vil forbedre din almene sundhed, dit fitnessniveau og øge din mentale kapacitet! 

Relaterede indlæg