Vand og den almindelige forkølelse

Vand og velvære

Så er det den tid på året igen: sæsonen for forkølelser, hoste og influenza. De fleste voksne lider gennemsnitligt af en af disse lidelser op til fire gange om året, og børn endda oftere. Tænk bare på den årlige økonomiske byrde som følge af tabte arbejdsdage – ca. 3 milliarder Euro! Og der er ikke noget, vi kan gøre ved det. Eller er der? 

Den rindende næse, feber, ondt i halsen, osv. er alle gammelkendte symptomer på den almindelige forkølelse, der er en lidelse, som doktorer og medicinalfirmaer endnu ikke har fundet en mirakelkur mod. Medicin, som man kan købe uden recept, bekæmper faktisk kun symptomerne og ikke årsagen. Det er rent faktisk meget lidt, der kan gøres, når man får en forkølelses- eller influenzavirus, andet end at komme igennem det. 

Den bedste måde til at bekæmpe en forkølelse på er først og fremmest at hindre den i at overtage kroppen. Der er flere måder at hindre forkølelse og influenza på, herunder regelmæssig afvaskning af hænder, spise vitaminpiller og undgå smittede personer. Men måske er den vigtigste og letteste form for prævention af den almindelige forkølelse også nogle gange den mest oversete: tilstrækkelig væskeudskiftning. Væske skyller skadelige fremmedlegemer og toksiner ud af vores kroppe og hjælper til med slimproduktionen. 

Da kroppen bruger endnu mere væske end normalt, når den kæmper mod en forkølelse eller influenza, kan kroppen blive alvorligt dehydreret uden væske. Dehydrering kan blandt andet medføre høj feber. Det er derfor der skal indtages ekstra væske, når man har disse symptomer. Mangel på vand kan rent faktisk forværre forkølelsen og/eller hosten. 

Vand er naturligvis det bedste valg, men juice, te og suppe er også godt. Vand i andre former kan også hjælpe. Varme drikke kan lindre en smertende hals og endda hjælpe med at skabe passage i luftvejene. Det anbefales også at gurgle saltvand, og indånde luft rig på vanddampe, hvis muligt gennem en luftfugter. 

Inden for naturmedicin ser man på forkølelser som kroppens måde at afgifte sig på. Vores kroppe forsøger faktisk at harmonisere med sæsonen i efteråret og om vinteren. Kroppen kondenserer så affald og renser overskydende slim og forstoppelse fra vævet, hvilket vil forbedre cirkulationen og få blodet til at cirkulere for at holde os varme. Denne proces giver dog influenzasymptomer. Man hjælper kroppen med at blive afgiftet ved at drikke mere vand. Motion og sved kan også hjælpe til med at holde kroppen fri for toksiner. 

Hvis man drikker den korrekte mængde vand, når man har hoste, hjælper man med til at holde slimen i lungeområdet tyndt og smurt, hvilket gør det lettere at have en produktiv hoste. Vand medvirker også til at løsne slim og lindrer en irriteret hals. 

Vand kan ikke alene hjælpe til med at forebygge en forkølelse, men det kan også få de syge til at føle sig bedre tilpas. Mere vand kan opbygge et stærkere immunsystem, så drik ud og forbliv sund og nyd den kolde årstid! 

Eden Springs har et stort udvalg af kildevands- og drikkevandskølere, som passer til ethvert kontors specifikke behov. Vi vil meget gerne hjælpe dig med at finde den bedste vandløsning til lige netop din virksomheds behov.

Relaterede indlæg