Husker du at se efter dit velbefindende i løbet af arbejdsdagen?

Velvære på arbejdspladsen

"Jeg skal blive bedre til at se efter mig selv, spise sundere, dyrke mere motion, undgå stress, forkæle mig selv lidt mere...".  Lyder det bekendt?  

Nyt år, nye løfter. Selv hvis du ikke har et nytårsforsæt, om at se bedre efter dig selv, er det stadig noget mange har i tankerne ved starten af et nyt år.  Nyt år betyder ny start, og det er et godt tidspunkt at tænke på vores vaner, måske kan du slippe af med nogle af de dårlige samtidig med, at du indfører en sundere levevis. 

Uanset hvad dit mål er, så er det vigtigt at huske på, at vi bruger mere end halvdelen af vores vågne timer på arbejdet. Glem derfor ikke, at se efter dit velbefindende i løbet af arbejdsdagen. Hvis du husker at have en sund livsstil på arbejdspladsen, behøver du ikke gøre alt i din fritid.  

Se Edens enkle tips og se efter dit velbefindende på arbejdet i 2017! Måske kan et af disse råd blive dit nytårsforsæt? 

Tag regelmæssige korte pauser   
En af de nemmeste måder at tage hånd om din trivsel på arbejdspladsen er at tage pauser. Et menneske kan koncentrere sig om krævende opgaver i cirka en time. Regelmæssige, korte pauser i løbet af arbejdsdagen giver krop og sjæl en tiltrængt pause fra arbejdet, hvilket reducerer den fysiske belastning og psykisk stress.

Drik nok vand   
Foruden pauser er det vigtigt at huske at drikke rigeligt med vand i løbet af dagen. En tommelfingerregel er at drikke mindst en liter vand i løbet af arbejdsdagen. Dette varierer naturligvis individuelt afhængig af bl.a. alder og aktivitetsniveau. Husk på, at hvis du føler dig tørstig, er det et tegn på, at din krop allerede er dehydreret.

Sørg for, at du spiser sundt   
Husk at spise nærende og sund mad ofte nok til at forhindre udsving i blodsukkeret. Det betyder, at du får mere energi til at fokusere på dit arbejde. 

Dyrk motion 
Selv lettere motion i løbet af dagen er med til øge dit velbefindende. Tag trappen i stedet for elevatoren, gå en lille tur rundt om bygningen efter din frokost, gå på toilettet eller hent et glas vand så langt væk fra dit eget kontor som muligt. Har du et højdejusterbart bord? S å s tå op nogle gange dagen igennem. Dyrk lidt motion hver dag, så kan du hurtigt se resultater!  

Edens vand- og kaffeløsninger: Skabe en god atmosfære til at nyde pauserne på arbejdet.

Vores vandkølere garanterer også adgang til frisk vand og giver alle mulighed for at drikke tilstrækkelig med vand.

Relaterede indlæg