7 sunde snacks som du kan spise ved skrivebordet

Velvære på arbejdspladsen

Når sulten kommer snigende om formiddagen eller om eftermiddagen. Vælger du så et sundt mellemmåltid, som holder dit energiniveau oppe, eller vælger du i stedet for noget sødt for at få et sukkerboost, som derefter lige så hurtigt får dit energiniveau til at dale?

Vælg nærende snacks på jobbet, som ikke bare giver dig energi i længere tid, men som også hjælper dig med at holde koncentrationen på et højt niveau, samtidigt med at de bidrager til en sund kost. Prøv nogle af vores forslag som beskrevet nedenfor til et sundt mellemmåltid, som du kan spise ved skrivebordet – det vil garanteret hjælpe dig med at holde energien oppe og humøret højt!

1. En håndfuld mandler

Mandler er fulde af næringsstoffer, og de er ikke bare en fantastisk proteinkilde, de er også en kilde til sundt fedt. Mandler indeholder ni vigtige næringsstoffer, og de er rige på E-vitaminer. Sammenlignet med andre nødder, indeholder mandler faktisk den største mængde proteiner og fibre. Samt de smager også godt!

2. Hummus med rå grøntsager

De noget beskedne kikærter er den vigtigste ingrediens i en traditionel hummus. De er dog helt sikkert ikke beskedne, hvad angår næringsindhold. Kikærter er en kilde til kalcium, jern, proteiner og fibre, hvilket forhindrer, at blodsukkerniveauet øges for hurtigt. Lav nogle grøntsagsstænger til at dyppe i hummussen. Så har du et lækkert og næringsrigt mellemmåltid.

3. Yoghurt

På trods af at mange af de mest almindelige yoghurter desværre er fulde af sukker, så er usødet yoghurt natural, et godt valg til et mellemmåltid. Yoghurt natural indeholder gode bakterier og probiotika, som er godt for tarmene, og som fremmer et sundt fordøjelsessystem. Yoghurt natural indeholder også proteiner, kalcium, vitaminer, kalium og magnesium. Hvorfor skulle man ikke synes godt om det!

4. Æble og jordnøddesmør

Det kan lyde som en mærkelig blanding, men prøv det – det er lækkert! Æbler indeholder kulhydrater og fibre, som bremser fordøjelsen, hvilket forhindrer, at blodsukkerniveauet øges alt for hurtigt. Jordnøddesmørret indeholder sundt umættet fedt og proteiner, som også er med til at holde blodsukkerniveauet nede. Vælg usødet jordnøddesmør for at gøre det til et endnu sundere valg. Lækkert!

5. En håndfuld blandede frø og kerner

Græskarkerner har et højt indhold af sundt umættet fedt og er en god kilde til Omega-3-fedtstof, hvilket gør kernerne til et god valg for personer, der ikke regelmæssigt spiser fisk. De indeholder også magnesium, som er godt for hjertet, og zink der er godt for immunsystemet. Hørfrø er en god ting at spise for at øge fiberindtaget. De har også et højt indhold af Omega-3, og undersøgelser tyder på, at indtagelse af disse vidunderlige frø kan hjælpe med at holde blodtrykket nede. Solsikkefrø koster ikke alverden, men de har et højt indhold af sundt fedt og mineraler, såsom magnesium og kobber. Solsikkefrø har også et højt indhold af naturligt forekommende E-vitamin, som beskytter fedtsyrerne i kroppen med at blive brudt ned.

6. En sund energibar

Vi anbefaler ikke, at du går ud og køber en hvilken som helst energi- eller snackbar. For som vi nævnte i forbindelse med yoghurt, er mange af dem, du kan finde i butikkerne fulde af sukker. Men hvis du leder længe nok, kan du finde energibarer, som kombinerer proteiner fra forskellige kilder, og som også har et lavt sukkerindhold.

7. Chokolade

Nej, du drømmer ikke! Når du spiser det med måde, har mørk chokolade mange sundhedsfordele. Det er en stærk antioxidant, som er fuld af sunde mineraler, såsom jern, zink og selen. Undersøgelser har vist, at indtagelse af kakao (chokolade med mindst 70 % kakaoindhold) kan sænke det "dårlige" kolesterolniveau, samtidigt med at det holder niveauet af "godt" kolesterol i blodet højt. Hvilket nedsætter risikoen for hjerte/karsygdomme. Chokolade er også godt for hjernen, fordi chokolade indeholder flavanoler, der er naturlige antioxidanter, som forbindes med mindre hukommelsestab hos ældre. Mørk chokolade anses også for at fremme følelser såsom lykke og velvære. Så forkæl dig selv med et stykke mørk chokolade eller to!

Relaterede indlæg