6 grunde til at du bør have en vandkøler på kontoret

Velvære på arbejdspladsen

Vi mennesker består af store dele vand. Vores muskelmasse består af 75 % vand, vores ben af 22 %, vores blod af 83 %, mens vores hjerne består af hele 90 % vand. For at fungere og være friske skal vi ganske enkelt drikke vand. På den måde klarer vi os bedre både privat og på jobbet.

1. Forhøjet mental tilstedeværelse

Dehydrering forekommer, når kroppen mister mere vand, end den indtager. Hvis du blot ligger 2 % under det tilstrækkelige væskeniveau, opstår følgende bivirkninger: dårligere kognitiv evne, hukommelsetab,tabte matematiske færdigheder, mindre visuel opfattelse og dårligere tankegang. Alene en lille væskemangel fører ganske enkelt til ringere mental tilstedeværelse, hvilket kan indvirke negativt på produktiviteten på arbejdspladsen. Drikker du tilstrækkeligt med vand, så fungerer din hjerne klarer, hurtigere og præsterer med dens fulde evne.

2. En mere energieffektiv hjerne

Ifølge et studie foretaget af Kings College i London er dehydrering også en årsag til, at hjernen skal arbejde mere for at opnå det samme resultat. Studiet blev testet på en gruppe teenagere, som havde drukket tilstrækkeligt med vand sammenlignet med en lignende gruppe, som ikke havde drukket tilstrækkeligt med vand. Resultatet viste, at personerne, som ikke havde drukket nok vand, havde en forhøjet aktivitet i hjernens forreste parietallap under problemløsning, men det viste samtidig ingen forbedring i hjernens præstation.

Kort sagt viste det sig, at opgaverne, som blev givet til den anden gruppe, virkede sværere. Det virker altså som om, at en dehydreret hjerne bruger en større mængde energi til at udføre samme type opgaver.

3. Friskere medarbejdere

Dehydrering kan altså give en reduceret kognitiv evne, som kan føre til en overbelastet hjerne. Selv den mindste dehydrering kan forårsage øget træthed og udmattelse. Reduceret mental tilstedeværelse og øget træthed hos medarbejdere giver en mindre produktiv arbejdsdag.

4. Gladere medarbejdere

Når blodlegemer mister mere vand, end de forsynes med, bliver resultatet træthed, forvirring og irritation. Dehydrering kan i mere ekstreme tilfælde føre til ængstelse, spændinger og endda depression. Medarbejdernes humør kan forbedres ved at drikke vand, samt at tage små pauser i løbet af arbejdsdagen.

Hvis du arbejder foran en skærm i lange perioder, kan en lille pause på 15 sekunder hvert tiende minut reducere træthed med 50 %. Små pauser er også velegnede til at tage en slurk vand ved skrivebordet.

Ifølge en anden undersøgelse hævder 59 % af de forespurgte medarbejdere, at flere pauser faktisk forøger deres arbejdsglæde. Der findes også beviser på, at hvis man tager en pause for at drikke vand i løbet af arbejdsdagen, forbedres ens produktivitet.

5. Reduceret risiko for muskel- og ledsmerter

For lidt væske kan forårsage muskel- og ledsmerter. Ved at drikke tilstrækkeligt med vand sørger du for, at dine muskler og led holdes i gang. Studier viser, at arbejdere, som lider af arm- og håndledsbesvær, kan mindske smerten ved at tage fem minutters pause en gang i timen.

Vi anbefaler, at du tager en kort pause for at sikre væskebalancen en gang i timen, så du maksimerer dit velbefindende, din energi og din kreativitet. Selv om fem minutter ikke virker som lang tid, så er det passende tid til at sikre væskebalancen, give dig mulighed for at hvile dine øjne, rejse dig op og strække dig.

6. Mindre fravær

Hovedpine er et almindeligt symptom på dehydrering og en grund til, at mange ansatte i dag sygemelder sig.

En hjerne med et lavt væskeniveau kan i værste fald føre til skrumpet hjernevæv. Som følge af dette udløses smertereceptorer, som omgiver hjernen, hvilket fører til hovedpine. Vandmangel fører også til, at din blodmængde reduceres, hvilket så kan føres til formindsket omløb af blod og syre til hjernen.

Indtagelse af vand kan også forhindre alvorlige sygdomme så som cancer i tyktarmen. Færre sygedage er også positivt for virksomheden og de ansattes helbred.

Indtagelse af vand forbedrer ganske enkelt hele kroppen og sjælen. Bedre mentalt helbred, bedre led og muskler og virker også forebyggende mod alvorlige sygdomme – vand er en afgørende faktor for et sundere og rigere liv. Medarbejdere, der har det godt, giver et gladere og mere produktivt personale og mindre fravær.

Eden Springs har et stort udvalg af kildevands- og drikkevandskølere, som passer til ethvert kontors specifikke behov. Vi vil meget gerne hjælpe dig med at finde den bedste vandløsning til lige netop din virksomheds behov.

Relaterede indlæg