Motion

Velvære på arbejdspladsen

Ifølge nogle eksperter er mangel på fysisk aktivitet ét af de vigtigste helbredsmæssige problemer, det moderne samfund står over for. Det, at kunne afse tid til motion i løbet af din travle dag er ikke altid nemt, men der er visse enkle øvelser, som du kan gøre mens du er på arbejdet. 

Læger anbefaler mindst en halv times motion om dagen, som en del af en sund livsstil, men at finde tid til motion er ikke altid let. Der er dog et par enkelte ting du kan gøre på arbejdet, der kan hjælpe:
•    Gå en tur i din frokostpause; ved at spørge venner og kolleger om at gå med, kan det være sjovt og holde dig motiveret.
•    Brug trappen i stedet for elevatoren.
•    Tag en strækpause – lav nogle strækøvelser i løbet af dagen, det hjælper med at lindre ømhed og smerte, spænding og løsner musklerne.
Enkle strækøvelser som du kan udføre på arbejdet. Hold hver stilling i 5-10 sekunder, afspænd og gentag 3 gange. 

Fingre
Når du holder på en kuglepen eller skriver på et tastatur kan det gøre dine hænder stive. Ved at strække fingrene kan du afspænde musklerne i hånden. Spred og stræk fingrene, indtil du kan mærke et stræk, hold din hånd på linje med dit håndled. Bøj derefter så de ydre led og midten af knoerne på dine fingre, hold din hånd og dit håndled i samme stilling. 

Arme og skuldre 
Saml dine fingre og vend dine håndflader opad, stræk armene ud foran dig. 

Ryg
Tag fat om dit hoved og bag om dit hoved og placer din hånd om din øvre ryg, og hold din arm tæt hen til dit øre. Hold forsigtigt om din albue med den anden hånd. Træk din albue hen imod den bagerste del af dit hoved og ræk din hånd hen imod midten af din ryg indtil du mærker et blidt stræk. 

Nakke
Træk hagen ind, gør nakken lang. Drej derefter hovedet til venstre. Hold pause og kom så tilbage til midten. Hold pause og drej derefter til højre. 

Skulderrulninger
Rul dine skuldre op mellem ørerne, hold, rul derefter dine skuldre tilbage og ned, klem let sammen mellem skulderbladene. 

Benstræk
Stå oprejst og hold fast i noget, løft en fod op mod enden, hold knæene samlet. Hold pause og før så foden mod gulvet. Gentag med den anden fod. 

Relaterede indlæg