Ernæring

Velvære på arbejdspladsen

Undersøgelser viser, at de fleste mennesker har dårlige spisevaner på arbejdet, hvilket påvirker sundheden, produktiviteten og arbejdspræstationen negativt. Dårlig ernæring er en af hovedårsagerne til sygdom, der fører til fravær og forringet produktivitet. Folk er mest tilbøjelige til at spise dårligt på arbejdet, hvor tidsbegrænsninger og mangel på muligheder kan begrænse folks valg. For at hjælpe med bedre spisevaner på arbejdet, følg disse nemme tip:

•    I stedet for koffein- og sukkerholdige drikkevarer, så drik et glas vand i din pause.
•    Hav en vandbeholder eller et glas vand på dit skrivebord for at minde dig om at drikke vand i løbet af dagen.
•    Hvis du arbejder ved en computer, kan du sætte en automatisk påmindelse om, at du skal drikke vand med jævne mellemrum.
•    Når du arbejder i lang tid ad gangen uden måltider, kan du blive fristet til små spisning. Sørg for, at have sunde mellemmåltider på lager ved dit arbejdssted for at undgå, at du kaster dig over elendig mad fra automaten.
•    Overbevis din chef om at fylde automaten med sunde valg såsom juice, sunde snacks, yougurt, frugt, nødder, fedtfrie snacks osv.
•    For at hjælpe med at genoptanke under pauser ved møder, så undgå madvarer, der indeholder store mængder fedt såsom wienerbrød og croissanter og spis i stedet muffins med lavt fedtindhold, rundstykker og frugt.

Vand & ernæring

Det meste mad skal nedbrydes, for at din krop kan bruge den, det er en kemisk reaktion, der kræver vand. Flere af din krops organer og systemer er involveret i denne proces, såsom spytkirtler, fordøjelseskanalen, maven, bugspytkirtelen osv., de har alle brug for vand for at fungere ordentligt. Ydermere er det vand, der fører vitaminer, mineraler og anden næring fra maden til kroppens celler. 

Da din krop har behov for vand til at fungere, er det så noget under at vand er en vigtig del af en sund kost? Vand har ingen kalorier, kulhydrater eller fedt, det hjælper med at mindske appetitten og hjælper kroppen med at forbrænde fedt. 

 

Relaterede indlæg