Kærligheden mellem kaffe og arbejde

Velvære på arbejdspladsen

Det stærke bånd mellem kaffe og arbejde er en grundlæggende del af det moderne samfund og kernen i nutidens arbejdsliv. Medarbejdere som er på udkig efter noget lækkert at forsøde arbejdsdagen med, har opdaget fordelene ved en god kop kaffe, og de viser få tegn på at ville stoppe deres koffeinindtag.

Vi ved, at kaffe og arbejde er en evig kærlighedsaffære – men hvor har den sine rødder, og hvad er det, der gør denne kærlighed så stor?

Ydeevne

Det er blevet påvist, at kaffe har en direkte og betydelig effekt på arbejdstagernes præstationer, så en daglig dosis koffein har en stor effekt på hele arbejdspladsens præstationer. Koffein giver medarbejderne den vigtige energi som de har brug for til at, kunne arbejde effektivt og produktiv under store belastninger. Koffein bliver optaget i blodet i løbet af få minutter og giver en energi, som kan vare ved i flere timer.

Den bølge af energi, som en kop kaffe tidligt om morgenen sender til vores centralnervesystem, holder os vågne, og den gør os åbne for en logisk tankegang og giver os evnen til at yde på arbejdspladsen. Og ikke nok med det kaffe kan også lindre de smerter, som ofte er forbundet med kontorarbejde – i nakken, skuldrene, underarmene og håndlede. Kaffe holder personalet god i form hele dagen.

Kaffekultur

I dag er kaffepausen både en selvfølge og en vigtig del af medarbejdernes arbejdsdag. En kaffepause giver medarbejderne mulighed for at tale sammen med kollegerne, og for at rette op på deres væskebalance. Den giver fornyet mental energi. Disse regelmæssige kaffepauser sørger for at, medarbejderne er i god i form og stimulerede de dage, hvor der kræves meget af dem.

Sundhedsmæssige fordele

Udover de store erhvervsmæssige og sociale fordele ved kaffe på arbejdspladsen, så er det også blevet påvist at, forholdet mellem kaffe og arbejde har store sundhedsmæssige fordele. Hvis du drikker fire kopper kaffe eller derover om dagen, kan du mindske risikoen for at komme til at lide af diabetes med op til 50 %.

Sagt på en anden måde så bidrager koffein til gladere medarbejdere. Koffein sender fedtsyrer til blodet, hvor på det absorberes og omdannes til energi og modvirker den træthed, som kan opstå i løbet af arbejdsdagen. Risikoen for stress på grund af søvnproblemer, mindskes allerede ved en svag duft af kaffe – koffein er effektivt!

Forholdet mellem kaffe og arbejde vil vare evigt, og det giver arbejdstagere over hele verden energi med langfristede fordele – og det er ikke vanskeligt at forstå, hvorfor dette forhold ikke bør opløses.

Hvis du er klar til at give dine kolleger den kaffemaskine, de drømmer om, så hjælper Eden Springs gerne. Vi tilbyder kaffeløsninger til arbejdspladser som kan maksimere virksomhedens produktivitet – og som sørger for glade medarbejdere med en god væskebalance hele dagen igennem!

Relaterede indlæg