Opnå større trivsel på arbejdspladsen ved hjælp af pauser – få vores enkle tips

Velvære på arbejdspladsen

For at du skal kunne koncentrere dig om arbejdet og holde fokus gennem hele arbejdsdagen, er det vigtigt at holde tilstrækkeligt med pauser. Selvom flere pauser ud over frokosten kan virke umuligt på en travl arbejdsdag, så har pauser faktisk en stor indflydelse på vores effektivitet.

Blot nogle få minutters pauser i løbet af arbejdsdagen hjælper både krop og sind med at slappe af og restituere, så du kan arbejde mere effektivt bagefter. Vi kan fokusere på krævende arbejde uafbrudt i omkring en time, og derfor er det optimalt at tage en kortere pause hver time samt en længere pause på et tidspunkt i løbet af dagen.

Hvis du ofte glemmer at holde pause, kan du downloade en app, der kan hjælpe dig, f.eks. Eden Body Guard, eller sætte en alarm på din mobil, som minder dig om at holde pause med regelmæssige intervaller. Foretag dig noget i pausen, som gør dig glad. Hvis pausen er hyggelig, bliver effekten af pausen større.

Her er nogle eksempler på, hvad du kan lave:

  • tag en kop kaffe, eller drik et glas vand
  • spis et lille mellemmåltid
  • snak lidt med dine kolleger
  • læs en bog eller en avis
  • gå lidt rundt, eller stræk ud
  • lav nogle åndedrætsøvelser

Korte pauser i løbet af arbejdsdagen er også en nem måde at forbedre dit generelle velbefindende på:

Er dit mål at bevæge dig mere? Gå en runde i kvarteret, tag trapperne, eller lav en lille strækøvelse i pausen. 
Vil du spise sundere? Spis et sundt mellemmåltid et par gange om dagen og opnå et pænt og jævnt blodsukkerniveau. .
Har du brug for at arbejde med at håndtere stress? Lav enkle åndedræts- og afslapningsøvelser ved din arbejdsplads. Hvis lydniveauet omkring dig er højt, kan du lytte til rolig musik imens.
Edens vandkølere og kaffemaskiner hjælper dig med at holde pauser under arbejdet. Når du tager en kop kaffe eller et glas vand, tager du en hurtig pause fra arbejdet, hvilket gør det muligt at holde spontane mikromøder med kollegerne. 

Relaterede indlæg